Morris Reserve

A unique design to challenge the modular stereotype

Morris Reserve in Pascoe Vale South, Melbourne is a local sports field utilised by several local sporting clubs in the Moreland City Council district.                                                                                       
Ausco Modular were tasked with designing a facility that could provide a safe and private changing area for sporting club participants, but also maximise internal space so it can be used as a social hub throughout the year for events and functions.                                                                                                                                                                 
The design development was done collaboratively with Moreland City Council, with Ausco providing solutions for the cantilever veranda, cladding design and profile of the building.

The unique layout boasts a multi-purpose social area with large window proportions to compliment architectural lines of symmetry, and an accompanying kiosk and bar which looks out over an external viewing deck for spectators. The changerooms include operable walls to provide extra space when social functions are required.                                
Umpire facilities and public amenities are also available making Morris Reserve a local sporting precinct of choice.

Moreland City Council’s Project Manager, Irene Giavis, requested a facility that would be visually appealing and push the boundaries of what the public generally perceive
as modular construction and transportable buildings.                                                                                                                                                                                                 
“The additional design elements such as the deck and cantilevered roof have shifted the traditional image of the portable to a more sophisticated building and showcase Ausco’s adaptability and capabilities,” she noted.                                                                                                                                                                                                       
As the project progressed, Ausco’s on-site team identified that planned external lighting over the deck area wouldn’t be adequate enough for the community to enjoy the facilities after dark, therefore extra downlights were installed to make the area safer for all.                                                                                                                                      

“Throughout this project I felt well informed. I also felt that the entire Ausco team assigned to deliver the project was friendly and personally engaged to provide the best outcome. I feel proud to hand this pavilion to the Moreland sporting community and have already received positive feedback.”                                                                              
Irene Giavas
Project Manager
Moreland City Council


Learn more at ausco.com.au/sports-facilities.